MENÜ

PERZSA ÉLELMISZER ÜZLET
فروشگاه ایرانیان

Ezen az oldalon néhány iráni étel receptje található.

A különleges hozzávalók többsége megtalálható üzletünkben, vagy kérésére szívesen beszerezzük.

Jó étvágyat!

Levesek

 

Iráni zöldséges tésztaleves (Ash Reshteh) ash-reshte.jpg

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti vagy vékonymetélt (vagy reshteh, iráni tészta)
  • 20 dkg metélőhagyma
  • 20 dkg spenót
  • kapor
  • újhagymaszár
  • koriander
  • 15 dkg csicseri borsó
  • 15 dkg lencse
  • 20 dkg menta
  • 4 db vöröshagyma
  • 4 dl joghurt
  • őrölt feketebors
  • 2 kanál liszt
  • olaj

Elkészítés:

Áztassuk be a csicseriborsót, a babot és a lencsét meleg vízbe 2 órára. Vágjuk apróra a hagymát, dinszteljük aranybarnára olajon egy magasfalú serpenyőben, a felét tegyük el későbbre. Adjuk hozzá a leszűrt csicseriborsót, babot és lencsét a hagymához, öntsünk hozzá vizet, s közepes lángon főzzük 30 percig.

Vágjuk apróra a zöldeket, tegyük a serpenyőbe, s továbbra is közepes lángon főzzük 15 percig, ha szükséges, öntsünk még vizet utána. Oldjuk fel a lisztet egy pohár hideg vízben, öntsük a serpenyőbe, s keverjük jól össze. Adjuk hozzá a tésztát, s főzzük tovább 10-15 percig.

Vegyük le az edényt a tűzről, és keverjük hozzá a joghurtot. A tetejére tegyük a félretett sült hagymát, valamint a egy kevés olajon megpirított mentalevelet.

 

Árpaleves (Ash-e jow) ash-e-jow.jpg

 

Hozzávalók:

  • 2 liter csirke alaplé
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 közepes hagyma kockára vágva
  • 1 csésze árpagyöngy
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 lime
  • 1/4 csésze paradicsompüré
  • 1 csésze kockára vágott sárgarépa
  • 1/2 csésze tejföl
  • 1/2 csésze apróra vágott friss petrezselyem
  • őrölt feketebors

Elkészítés:

Melegítsük fel az olajat egy nagy fazékban, és közepes lángon pároljuk üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá az árpagyöngyöt, és kevergessük egy percig. Adjuk hozzá a kurkumát, a lime levét, a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, majd keverjük hozzá az előzőleg megmelegített csirkehúslevest. Alacsony hőmérsékleten főzzük kb. egy órán keresztül.
Ezután tegyük bele a sárgarépát, és hagyjuk főni 30 percig, vagy amíg a leves besűrűsödik, és a sárgarépa valamint az árpa meg nem puhul. Ha a leves túl sűrű, adjunk hozzá kevés forró vizet,

Tegyük a tejfölt egy kis tálba és lassan öntsünk hozzá 1/2 csésze forró levest, majd keverjük össze, és fokozatosan adjuk hozzá a leveshez. Végül keverjük bele a petrezselymet is.

 

Iráni lencseleves

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg lencse
  • 1 1/4 l víz
  • 4 ek. olaj
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 3 ek. apróra vágott zellerszár
  • 1 tisztított, karikára vágott sárgarépa
  • 1 hámozott, kimagozott paradicsom apróra vágva
  • 1 ek. citromlé
  • 1 ek. finomra vágott petrezselyem
  • törött bors

Elkészítés:

Előző este áztassuk be a lencsét. Egy nagyobb edényben pirítsuk üvegesre a fokhagymát az olajban. Adjuk hozzá a lencsét, vizet, zellert, sárgarépát. Lassú tűzön, lefedve főzzük kb. 1 - 1 1/2 órát, vagy amíg megpuhul a lencse. Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni, keverjük jól össze a paradicsommal, sóval és törött borssal. Öntsük vissza az edénybe, fedjük le, és főzzük még 15 percig. Tálalás előtt adjuk hozzá a citromlevet és a petrezselymet. Forrón tálaljuk.

 

Abe gust

 

Hozzávalók:

  • 1/2 kg báránytarja
  • 1 kg báránylapocka
  • 1/2 kg báránycsípőfartő
  • 1 bárányfarok
  • 2 fej tisztított vöröshagyma
  • 2 csésze áztatott bab
  • 1 csésze csicseriborsó
  • törött bors
  • törött bors
  • 1 csipet kurkumapor
  • 1 hámozott paradicsom
  • 1 ek. citromlé
  • egy kis darab száraz citromhéj
  • 5 szem hámozott burgonya

Elkészítés:

Mossuk meg a húst, és tegyük a hagymával, a babbal, a sárgaborsóval, a törött borssal és a sóval vasfazékba, annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 2 óra hosszat. Ezután adjuk hozzá a kurkumaport, a paradicsomot, a citromlevet és a citrom héját, a burgonyát. Főzzük még 3 órát. Közben tegyünk még hozzá kb. 1/2 liter vizet. Ha kész, vegyük le a tűzről, és szűrjük a levest melegített levesestálba. Kockára vágott friss kenyérrel tálaljuk. A húst csontozzuk ki, és a megfőtt babbal, borsóval, burgonyával és fűszerekkel együtt zúzzuk szét, majd keverjük jól össze. A tetejét szórjuk meg fahéjjal, és tálaljuk.

 

Főételek

 

Padlizsános pörkölt (Khoreshte bademjan) khoreste-bademjan.jpg

 

Hozzávalók:

  • 1 kg bárány-, vagy borjúhús kockára vágva
  • 6 db kicsi, vagy 2 közepes padlizsán
  • 2 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 1 nagy paradicsom apróra vágva
  • 1 evőkanál paradicsom püré
  • 12 dkg csicseriborsó
  • 1 evőkanál citromlé
  • 5 evőkanál olaj

  • törött bors
  • kurkuma

Elkészítés:

Melegítsük fel az olajat, és pirítsuk benne aranysárgára a hagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott húst. Ha megpirult, tegyük bele az áztatott csicseriborsót, kurkumát, nyers paradicsomot és pürét, citromlevet, sót, borsot, majd öntsük fel vízzel. Lassú tűzön főzzük 1-1,5 órát, amíg a hús, és a csicsriborsó megpuhul.

Közben vágjuk szeletekre a padlizsánt, sózzuk le, szűrőben hagyjuk állni egy fél órát, majd öblítsük le, töröljük meg, és 30 perccel a tálalás előtt süssük ki aranysárgára a maradék vajban. Rakjuk a hús közé, és főzzük még 20 percig. Tálaljuk forró rizzsel.

 

Zöldséges pörkölt (Ghormeh sabzi) ghormeh-sabzi.jpg

 

Hozzávalók:

  • 1 kg kicsontozott bárány-, vagy borjúhús kockára vágva
  • 1 nagy fej apróra vágott vöröshagyma
  • 1/3 csésze étolaj
  • 1 teáskanál kurkuma

  • törött bors
  • 1,5 csésze víz
  • 1/2 csésze szárított lime (vagy friss lime lé)
  • 3/4 csésze fekete szemű bab vagy vese bab
  • 1 csésze újhagyma, finomra vágva
  • 1,5 csésze spenót, apróra vágva
  • 1/2 csésze petrezselyem, apróra vágva
  • 1/4 csésze koriander, apróra vágva (opcionális)
  • 1/4 csésze tareh (fokhagyma snidling), apróra vágva
  • 1/4 csésze shanbelileh (görögszéna), apróra vágva (opcionális)

Elkészítés:

Melegítsük fel az olaj felét, és közepes lángon pirítsuk benne a hagymát, amíg aranysárga nem lesz. Adjuk hozzá a kurkumát, és süssük még 2 percig. Adjuk hozzá a húst, és nagyobb lángon süssük, amíg barna lesz. Öntsük fel vízzel, tegyük bele a babot, ízesítsük sóval, borssal. Fedjük be, és lassú tűzön főzzük 1-1,5 órát, amíg a hús megpuhul.

Egy serpenyőben melegítsük fel az olaj másik felét, és közepes lángon fonnyasszuk meg benne a zöldségeket. Az így elkészített zöldségeket adjuk a húshoz, tegyük bele a szárított lime-ot, és főzzük tovább még 15-20 percet. Rizzsel tálaljuk.

 

Sárgaborsós hús (Khoreshte gheymeh) khoreshte-gheyme.jpg

 

Hozzávalók:

  • 25 dkg sárgaborsó
  • 1 kg marha- vagy bárány hús
  • 1 nagy apróra vágott hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv paradicsom
  • 2 burgonya
  • 3 teáskanál só
  • 1 teáskanál fekete bors
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1/4 teáskanál curry
  • 3 szárított lime
  • olaj

Elkészítés:

A sárgaborsót kevés vízben félig megfőzzük, és félretesszük.

2 evőkanál olajon pirítsuk aranysárgára a hagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott húst, és a zúzott fokhagymát. Pár percig erős lángon kevergessük, hogy jól átsüljön. Ha zsírjára sült, tegyük hozzá a fűszereket (só, bors,kurkuma,fahéj,curry), a paradicsomot, engedjük fel 2 pohár vizzel, és fedő alatt pároljuk. Ha a hús már majdnem puha, adjuk hozzá a darabokra tört citromot, és a leszűrt sárgaborsót, majd lassú tűzön főzzük tovább.

Közben hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk 1 cm-es darabokra, és olajban süssük ropogósra. Tálalás előtt a burgonyát terítsük a sárgaborsós húsra, és rizzsel együtt fogyasszuk.

 

Vajbab rizzsel (Lubja polo) lubja-polo.jpg

 

Hozzávalók:

  • 1/2 kg vajbab (vagy zöldbab)
  • 1 kg marha- vagy bárány hús
  • 2 fej közepes apróra vágott hagyma
  • 13 dkg vaj
  • olaj
  • 7 dkg sűrített paradicsom
  • 1 kg rizs
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál curry
  • pirospaprika
  • őrőlt bors
  • fahéj

Elkészítés:

A darabokra vágott babot megpároljuk. 1 hagymát apróra vágunk, és két evőkanál olajban megfonnyasztjuk. Beletesszük a kockára vágott húst, és jól megpirítjuk. Hozzáöntünk 4 dl vizet, s puhára főzzük. Ha a vizét elfőtte, hozzáadjuk a kevés vízzel felhígított sűrített paradicsomot, és a párolt vajbabot. Curryvel, paprikával, borssal fűszerezzük. 30-40 percig gyenge lángon főzzük. Miután elkészült, félretesszük.
Az előző este sós vízben beáztatott rizst forrásban levő sós vízben félig megfőzzük, utána leszűrjük. Mély lábasba 3 dkg vajat felolvasztunk, váltogatva belerakunk egy-egy réteg rizst és vajbabos húst. A vajbabos réteget mindig szórjuk meg fahéjjal. Az utolsó réteg rizs legyen, amelyet locsoljunk meg 10 dkg felolvasztott vajjal. A lábast jól bepárnázott fedéllel lefedjük, s 30-40 percig gyenge lángon, alátéten pároljuk. A vajbabos hús rizs nélkül, önálló ételként, kenyérrel, fokhagymás joghurttal is fogyasztható.

 

Köretek

 

Rizs I. (Polo)

 

Hozzávalók:

  • 1/2 kg indiai basmati rizs
  • 2-3 burgonya
  • 3 evőkanál olaj
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 2 evőkanál só

Elkészítés:

A rizst előző este erősen sós vízben beáztatjuk. Másnap a rizsről a vizet leöntjük, és feltesszük 2-3 liter forrásban levő sós vízben főni. Addig főzzük, amíg félig meg nem puhul. (Vigyázzunk, nem szabad szétfőnie!) Ezután a rizst leszűrjük.

A burgonyát vágjuk karikára, az olajat öntsük a lábasba, s a megsózott burgonyakarikákkal rakjuk ki az alját. A rizst tegyük a tetejére. Olvasszuk meg a vajat vagy a margarint, s öntözzük meg vele a rizst. Jól bepárnázott fedővel fedjük le. Kb. 30-40 percig lassú lángon pároljuk. Különféle húsételek köreteként fogyaszthatjuk.

 

Rizs II. (Kateh) kateh.jpg

 

Hozzávalók:

  • 3 csésze indiai basmati rizs
  • 4 evőkanál étolaj
  • 2 kanál só
  • víz

Elkészítés:

Áztassuk a rizst egy órán keresztül, majd váltott vízben többször mossuk meg. Tegyük a rizst teflon edénybe, és öntsük fel 5 csésze vízzel. Keverjük hozzá a sót, az olajat, majd erős lángon forraljuk addig, míg a víz szintje a rizs alá csökken. Fedjük le, és alacsony hőmérsékleten főzzük még kb. fél órán keresztül, amíg a rizs megpuhul.

 

Zöldséges rizs (Sabzi polo) sabzi-polo.jpg

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg indiai basmati rizs
  • 1 kg fűszernövény (petrezselyem, koriander, görögszéna, újhagyma)
  • étolaj

  • fekete bors

Elkészítés:

Mossuk meg a gyógynövényeket, vágjuk apróra, majd sózzuk, borsozzuk. Készítsük el a rizst fentebb leírt módon (polo), de miután félik megfőtt, és leszűrtük, keverjük össze az előkészített gyógynövényekkel,majd azokkal együtt főzzük tovább. A zöldséges rizst általában sült hal mellé fogyasztjuk.

 

Saláták

 

Shirazi saláta (Salad Shirazi) salad-shirazi.jpg

 

Hozzávalók:

  • 4 közepes paradicsom
  • 2 kisebb kígyóuborka
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3-4 kanál friss citromlé (lime)
  • 2-3 kanál szűz olívaolaj
  • 20 dkg friss menta (választható)
  • őrölt feketebors

Elkészítés:

Mossuk meg a hozzávalókat, hámozzuk meg az uborkát, majd mindent vágjunk apró darabokra (kockára). Adjuk hozzá a citromlevet, az olívaolajat, a sót, a borsot, az egészet alaposan keverjük össze, és tálaljuk.

 

Joghurtos uborka (Mast-o-khiar) mast-o-khiar.jpg

 

Hozzávalók:

  • 8 dl joghurt
  • 2 kisebb kígyóuborka
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó kapor
  • 1 kávéskanál menta
  • őrölt feketebors

Elkészítés:

A joghurtot simára keverjük. Hozzáadjuk a reszelt uborkát, az apróra vágott kaprot, a mentafüvet. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, és egy-két gerezd szétnyomott fokhagymával ízesítjük. Tálalás előtt pár órára hűtöszekrénybe tesszük. (A felsorolt zöldségeken kívül bármilyen más zöldséget is használhatunk, például a bazsalikom friss levelét, borsikafüvet, tárkonyt stb.)

 

Iráni krumplisaláta (Salad olivie) salad-olivie.jpg

 

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell (kb. 400 gramm)
  • 4 db tojás
  • 3 db közepes burgonya
  • 6 db savanyú uborka
  • 25 dkg majonéz
  • 1 zöldborsó konzerv, vagy ennek megfelelő főtt zöldborsó
  • 1 kis fej hagyma
  • törött bors
  • 1 paradicsom (díszítéshez)

Elkészítés:

A csirkemellet a hagymával vízben megfőzzük, sót és borsot teszünk a vizébe. A burgonyát (héjastól) és a tojást megfőzzük. A burgonyát és tojást lehéjazzuk, és az uborkával együtt nagy lyukú reszelőn le reszeljük. A csirkemellet szálkákra szedjük a majonézzel, cukorborsóval együtt a fentiekhez adjuk (kevés majonézt és cukorborsót hagyjunk a díszítéshez). Kézzel jól összedolgozzuk az egészet. Tálaló edénybe rakjuk, és a tetejét kanállal elsimítjuk, megkenjük majonézzel, és ízlés szerint díszítjük.

1-2 órára hűtőbe tesszük.

 

Zöldsaláta

 

Hozzávalók:

  • 2 fej saláta négyfelé vágva
  • 2 evőkanál citromlé
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • törött bors

Elkészítés:

Tegyük a feldarabolt salátát egyszínű cseréptálba, keverjük össze a többi hozzávalót, és öntsük le vele a salátát.

 

Zellerszár saláta

 

Hozzávalók:

  • 1 csésze 4 cm-esre vágott levél nélküli zellerszár
  • 2 csésze víz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • törött bors
  • 1 teáskanál finomra vágott zellerlevél

Elkészítés:

Mossuk meg jól a zellerszár darabokat, tegyük fazékba a vízzel és lassú tűzön lefedve főzzük fél órát. Öntsük le róla a vizet. Keverjük össze a citromlevet az olajjal, sóval és a törött borssal. Tegyük bele a zellerszár-darabokat, és szórjuk rá a zellerlevelet.

 

Desszertek

 

Sáfrányos rizspuding (Sholeh zard) sholeh-zard.jpg

 

Hozzávalók:

  • 1 ,5 csésze rizs
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 csésze olvasztott vaj (sótlan)
  • 1 teáskanál őrölt kardamom
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál pisztácia
  • 1/4 csésze rózsavíz
  • 1/4 teáskanál zúzott sáfrány
  • 3 csésze kristálycukor
  • 8 csésze víz
  • 2 evőkanál forró víz
  • 4 evőkanál szeletekre vágott mandula

Elkészítés:

Mossuk meg a rizst váltott vízben, amíg a víz tiszta nem lesz. Tegyük a rizst 5 literes teflon edénybe, adjuk hozzá a vizet és a sót, majd forraljuk fel. A keletkezett habot szedjük le a tetejéről, majd fedő alatt főzzzük kb. 30 percet, vagy amíg a rizs puha nem lesz. Adjuk hozzá a 3 csésze kristálycukrot, és állandó keverés mellet főzzük még 20 percig.

Amíg a rizs fő, a zúzott sáfrányt keverjük el 2 evőkanál forró vízzel, és hagyjuk állni.

20 perc után a rizshez keverjük hozzá a sáfrányt, a kardamomot, az olvasztott vajat, a szétforgácsolt mandulát, és a rózsavizet. Fedjük le, és alacsony hőmérsékleten, időnként megkeverve főzzük még 45 percig,  amíg teljesen besűrűsödik.

Ezután öntsük a pudingot egy nagy, vagy több ks tálba, és díszítsük fahéjjal, mandulával, pisztáciával. Fogyasztás előtt 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.

 

Perzsa rizspuding (Shir berenj) shir-berenj.jpg

 

Hozzávalók:

  • 20 dkg fehér rizs
  • 8 csésze tej
  • 1 csésze cukor
  • 2, 5 csésze víz
  • 3/4 csésze rózsavíz
  • 1,5 csésze tejszín
  • forgácsolt pisztácia a díszítéshez
  • fahéj (ízlés szerint)

Elkészítés:

Mossuk meg a rizst, majd áztassuk két órán keresztül. Öntsük le róla a vizet, majd tegyük fel vízzel felöntve főni egy mély teflon edényben, amíg a rizs kissé megpuhul.(kb. 20 perc). Adjuk hozzzá a tejet, és a cukrot, majd fedő alatt, időnként megkeverve főzzük kb. 2 órán keresztül.

Keverjük hozzá a tejszínt, és a rózsavizet, majd főzzük még 10 percig. Öntsük tálakba, és tegyük hűtőbe 1-2 órára. Díszitsük forgácsolt pisztáciával, és tálaljuk, forró lekvárral, sziruppal, fahéjjal, cukorral.

 

Perzsa datolya torta (Ranginak) ranginak.jpg

 

Hozzávalók:

  • 20 dkg durvára vágott dió
  • 60 dkg kimagozott datolya
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg sótlan vaj
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt kardamom
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg őrölt sótlan pisztácia

Elkészítés:

Pirítsuk a diót 3-5 percig egy serprnyőben, ha kész hagyjuk kihűlni majd minden kimagozott datolyába tegyünk tegyünk néhány szemet. (Ez a leginkább időigényes lépés...)
Egy mély lábasban folyamatos keverés mellett 10-15 percig melegítsük a lisztet és a vajat míg karamell szerűvé nem válik. (Először egy sűrű pasztát kapunk, ami a 15. perc felé karamelles állagú lesz.)

A keverék harmadát simítsuk egy kerámia edénybe majd óvatosan - nehogy megégessük magunkat - helyezzük a rétegre a megtöltött datolyákat szorosan egymás mellé. Öntsük a maradék "tésztát" a tetejükre és simítsuk el egy kanállal. Keverjük össze a porcukrot, fahéjat és kardamonport majd egyenletes rétegben szórjuk a süteményre és nyomogassuk a tésztába egy kanállal. Ekkor már nem por hanem inkább tésztaszerű állaga lesz a cukornak.
Végül szórjuk meg az egészet a pisztáciadarabokkal, amiket kissé nyomkodjunk a tésztába, hogy ne peregjenek le a süteményről fogyasztáskor.

Várjuk meg míg teljesen kihűl és éles késsel szeletelhetjük.

 

Zoolbia zoolbia.jpg

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg (kb. 2 bögre) étkezési keményítő
  • 35 g (kb. 1/4 csésze) liszt
  • 25 dkg (kb. 1 csésze) sima joghurt
  • 2 evőkanál rózsavíz
  • étolaj
  • 1/5 teáskanál őrölt sáfrány
  • 1 evőkanál vaj
  • 1/5 teáskanál szódabikarbóna

Hozzávalók a sziruphoz:

  • 40 dkg (kb. 2 csésze) cukor
  • 1 1/3 csésze víz
  • 1/4 csésze rózsavíz
  • 2 evőkanál rózsavíz
  • 1 1/2 evőkanál citromlé
  • 1/5 teáskanál őrölt kardamom

Elkészítés:

Oldjuk fel a sáfrányt 1 evőkanál forrásban lévő vízben, és tegyük félre.

Tegyük a joghurtot, és a keményítőt egy keverőtálba, hagyjuk állni 5 percig, majd alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a lisztet, a 2 evőkanál rózsavizet, a vajat, a szódabikarbónát, az oldott sáfrányt, és keverjük addig, amíg sima tésztát kapunk. Hagyjuk állni 30 percig.

Készítsük el a szirupot: keverjük össze a vizet, a rózsavizet, és a cukrot egy serpenyőben. Forraljuk fel, és időnként megkeverve főzzzük addig, amíg a cukor felolvad, és a szirup besűrűsödik. (kerüljük a túl sok keverést) Adjuk hozzá a citromlevet, a kardamomot, keverjük össze, és vegyük le a tűzről.

Tegyük a tésztát egy közepes méretű lezárható zacskóba, nyomjuk ki belőle a felesleges levegőt, és zárjuk le. Vágjuk le a zacskó egyik sarkát, itt fogjuk kicsorgatni a tésztát. (használhatunk tülcsért is)

Egy mély serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd mérsékeljük a hőt. Óvatosan, körkörös mozdulatokkal nyomjuk ki a tésztát az olajba, úgy, hogy kb. 4 cm átmérőjű csigavonalú alakzatokat kapjunk. Süssük aranysárgára  mind a két oldalát.

A megsűlt tésztákat óvatosan emeljük ki, csepegtessük le, és dobjuk az előre elkészített szirupba. Hagyjuk állni benne 4-5 percig, majd szedjük szítára egymás mellé (ne tegyük egymásra!), és várjuk meg, amíg lecsepeg.

Tegyük tálra egymás mellé, és hűvös helyen tároljuk.

Ismételjük, amíg a tészta el nem fogy.

 

 

 

Honlap készítés ingyen

Asztali nézet